• Може да кандидатствате при нас, ако имате идея за модернизиране на земеделските стопанства или добавяне на стойност към земеделски и горски продукти.
  • Може да кандидатствате при нас, ако имате идея за развитие на малък и среден бизнес или създаване на микропредприятия.
  • Може да кандидатствате при нас, ако имате идея за развитие на туристически дейности (селски туризъм, къщи за гости и др.)
  • Може да кандидатствате при нас, ако имате идея за подобряване на услуги за населението и местната икономиката.
  • Може да кандидатствате при нас, ако имате идея за професионално обучение, информационни дейности и др.
В момента има 2 посетителя в сайта







ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ


ЕВРОПЕЙСКИ ЗЕМЕДЕЛСКИ ФОНД ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ-ЕВРОПА ИНВЕСТИРА В СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ


ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ 2014-2020г.

Последни новини

Карта

Обучения на МИГ Нови пазар - Каспичан

РАБОТНО ПОСЕЩЕНИЕ ЗА ОБМЯНА НА ОПИТ И ДОБРИ  ПРАКТИКИ НА СНЦ

"МИГ Нови пазар - Каспичан"  в о-в Тенерифе(Испания).

 

 

РАБОТНО ПОСЕЩЕНИЕ ЗА ОБМЯНА НА ОПИТ И ДОБРИ  ПРАКТИКИ НА

МИГ НОВИ ПАЗАР- КАСПИЧАН  В ИТАЛИЯ(27-31.05.2018 г.)

 

ПРОВЕДЕНИ ОБУЧЕНИЯ В ПЕРИОДА 23-26.02.2016г.


ПОСЕЩЕНИЕ НА МИГ НОВИ ПАЗАР-КАСПИЧАН В ГРАД МОНСОН, ИСПАНИЯ (13-17.12.2014 г.)

 

Посещение на МИГ Добричка.

Проведено обучение на 9.12 и 10.12.2014г.

Проведено обучение на  11.12.2014г.

Проведено обучение на 12.12.2014г.


  1. ПОКАНА  ЗА  ОБУЧЕНИЕ - ПОЗИЦИЯ 2
  2. ПОКАНА  ЗА  ОБУЧЕНИЕ - ПОЗИЦИЯ 3
  3. ПОКАНА  ЗА  ОБУЧЕНИЕ - ПОЗИЦИЯ 4


МИГ „Нови пазар-Каспичан” осъществи обмяна на опит с МИГ „Девня-Аксаково”
Написано от Administrator
Сряда, 29 Юли 2015 12:26
ПДФ Печат Е-мейл



В дните от 23 до 25 юли 2015г. членове на екипа и на управителния съвет на МИГ „Нови пазар-Каспичан” посетиха територията на общините Девня и Аксаково, където се осъществи обмяна на опит и добри практики с домакините от МИГ „Девня-Аксаково”.


В рамките на посещението бяха обсъдени резултатите от изпълнението на СМР в  МИГ „Девня-Аксаково” и МИГ „Нови пазар – Каспичан”, срещнатите проблеми и тяхното преодоляване – взаимоотношения с бенефициенти, МЗХ и ДФЗ–РА, както и бяха посетени вече изпълнени проекти на бенефициенти, финансирани по програма „Лидер”.

 

 

 

 

 
Oбмяна на опит с МИГ „Панагюрище, Стрелча, Лесичово”
Написано от Administrator
Понеделник, 06 Юли 2015 15:59
ПДФ Печат Е-мейл

МИГ „Нови пазар-Каспичан” осъществи обмяна на опит с МИГ „Панагюрище, Стрелча, Лесичово”


В дните от 21 до 23 април 2015г. членове на екипа и на управителния съвет на МИГ „Нови пазар-Каспичан” посетиха гр.Панагюрище, където се осъществи обмяна на опит и добри практики с домакините от МИГ „Панагюрище, Стрелча, Лесичово”.

В рамките на посещението бяха обсъдени резултатите от изпълнението на СМР в  МИГ „Панагюрище, Стрелча, Лесичово” и МИГ „Нови пазар – Каспичан”, срещнатите проблеми и тяхното преодоляване – взаимоотношения с бенефициенти, МЗХ и ДФЗ–РА, както и бяха посетени вече изпълнени проекти на бенефициенти, финансирани по програма „Лидер”.

 

 

 
РАБОТНО ПОСЕЩЕНИЕ НА МИГ "НОВИ ПАЗАР-КАСПИЧАН" В ОБЛАСТ БРЕТАН, ФРАНЦИЯ
Написано от Administrator
Четвъртък, 25 Юни 2015 13:12
ПДФ Печат Е-мейл

 

В дните от 10-ти до 14-ти юни 2015г. делегация от общините Нови пазар и Каспичан, включваща представители от екипа, управителния и контролния съвет на МИГ „Нови пазар-Каспичан", кметовете на двете общини и местни лидери посети Местната инициативна група в района на град Кентен, намиращ в област Бретан (Западна Франция). Посещението се извърши съгласно графика за дейностите на "МИГ Нови пазар-Каспичан", които включват обмяна на опит, добри практики и знания с други местни инициативни групи от страните членки на ЕС, които са значително по-напреднали в прилагането на подхода "ЛИДЕР" и съвпадна с провежданото от местния МИГ заключително за програмния период 2008-2014г. общо събрание. На общото събрание, освен българската делегация, присъстваха и партньорите на домакините от Румъния и Гваделупа. Отчет за постигнатите резултати направиха председателят на МИГ Кентен и депутат от френския парламент Марк Ле Фур и ръководителят на МИГ-а Тибо Гюнар – кмет на община Пльо сюр Лие.
Групата от България посети националния конезавод в град Ламбал, където се проведе среща с Жулиен Хузе - зам.кмет на града и член на местния МИГ, който сподели вижданията на местната власт за развитието на туризма в областта, свързан с конефермата и показа помещенията и демонстрационния манеж, финансирани по програма Лидер.
Голям интерес предизвикаха фермата на Жан-Франсоа Ко
рко, специализирана в отглеждането на мискантус – енергийна култура за производство на биоетанол, както и фермата за производство и продажба на местни продукти от ябълки. Кристофър Робин – кмет на Треданиел и собствениците показаха как се прави основния продукт – нискоалкохолната напитка от ябълки /sider/ и екологично чистите сладка и подправки, характерни за региона.
Посетена бе църквата Бодео, където с финансиране по Лидер е реставрирана камбанарията и покрива, както и ученическия пансион Ла Армуа, изградил столова за учениците на различна възраст с проект, подпомогнат от местния МИГ.
Разгледан бе старинния и туристически атрактивен град Монконтюр, където с помощта на програма Лидер е създадена художествена галерия, излагаща произведенията предимно на млади автори от областт
а. Собственикът на галерията отправи покана за организирането на бъдеща изложба на творци от територията на МИГ Нови пазар-Каспичан с цел културен обмен.
Фредерик Хюе – зам.кмет на Пльо сюр Лие и ч
лен на управителния орган на френския МИГ, представи своята ферма за отглеждане на картофи, зърнени култури, пилета и телета, и разказа на българската група за стремежа на местните земеделци към затваряне на производствения цикъл в селското стопанство.
Работното посещение завърши с прием в кмеството на Пльо сюр Лие и вечер, посветена на местната култура – бретанските песни и танци.
Делегацията на МИГ Нови пазар-Каспичан се завърна в България с много научени уроци, „откраднат” опит и нови партньори за бъдещи съвместни проекти с колегите от област Бретан, Франция и Румъния.